Dit ben ik.
Woord voor woord.

Ik ben Belinda Fallaux (Amsterdam, 1968). Als driejarige leerde ik lezen. Letters werden woorden, woorden werden zinnen en zinnen werden op hun beurt verhalen. Ik proefde dat taal meer is dan alleen de letters uit het alfabet. Taal brengt emotie en gevoel over. Fascinerend vond ik dat. Zelf schrijven deed ik ook graag en ik bleek een natuurlijk taalgevoel te hebben.

Mensen
Later kwam daar nog een andere fascinatie bij: die voor mensen. In gesprekken zoek ik graag naar het verhaal achter de persoon. Wat drijft iemand, welke interesses heeft hij of zij? Nieuwsgierig zijn naar mensen heeft alles te maken met communicatie. Het kon dan ook niet anders dan dat ik vroeg of laat deze twee interesses zou verbinden.

Eigen bedrijf
Eind 2003 was het zover: ik startte mijn eigen bedrijf in tekstproducties. En inmiddels werk ik ruim 17 jaar als freelance journalist en tekstschrijver. Prachtig werk, vind ik. Er is niks leukers dan het gesprek met iemand aan te gaan en dat verhaal vervolgens zo goed mogelijk weer te geven. De onderwerpen waarover ik schrijf, zijn veelzijdig. Thema’s als pedagogiek, gezondheid, zorg en duurzaamheid hebben mijn interesse. Ik maak daarnaast graag een uitstapje naar andere takken van sport. Zo schrijf ik ook met plezier ondernemersverhalen en teksten voor organisaties binnen de volkshuisvesting en lokale overheid, om maar eens iets te noemen.

Media
Inmiddels heb ik op freelance basis voor veel regionale en landelijke media geschreven. Ook heb ik communicatiebureaus in mijn klantenbestand. Ik werk zelfstandig en heb kantoor aan huis. En dat bevalt me uitstekend.

Benieuwd hoe ik woorden geef aan jouw verhaal? Ik vertel het je graag!