Dit ben ik.
Woord voor woord.

Paar feitjes? Ik ben op de valreep van ‘68 in Amsterdam-West (Geuzenveld) geboren. Lezen en schrijven leerde ik (visualiseer: klein, serieus meisje met jampotbrilletje) nog voor ik naar school ging. Op m’n elfde verhuisde ons gezin naar Brabant en daar bracht ik mijn tienerjaren door. Kei-gezellig! En ik was dolgelukkig toen ik lenzen kreeg.

Ik was 22 toen ik Brabant voor de provincie Friesland verruilde. Dat is nu 31 jaar geleden. Friesland moest ik leren waarderen, maar ik ben toch maar blijven plakken. De jaren in het noorden hebben me verrijkt met twee zoons en een flinke portie levenservaring. O ja, en met een kat. En een gitaar. Waar ik nog steeds niet op kan spelen. Ooit…

Journalist ben ik geworden door gewoon te beginnen. Eind 2003 was dat. Ik schrijf voor regionale en landelijke media en in opdracht van communicatiebureaus. Thema’s als gezondheid, zorg, duurzaamheid en ondernemen komen regelmatig voorbij. Voor organisaties binnen de volkshuisvesting en lokale overheid schrijf ik veel over maatschappelijke thema’s. De rode draad in alles wat ik doe is de persoon achter het verhaal. Die geef ik een stem. 

Naar mijn idee is er namelijk niks mooiers dan in het leven van bekende en onbekende mensen te duiken en daar een goed verhaal over te maken. Een verhaal dat je stevig bij de kladden pakt of je zachtjes wakker schudt. Dat voor natte oogjes zorgt of je met een glimlach achterlaat. Of een verhaal dat gewoon glashelder ingewikkelde zaken uitlegt. 

Genoeg over mij. Benieuwd hoe ik woorden geef aan jóuw verhaal? Ik vertel het je graag!