Reacties

Knuffelen — 7 reacties

 1. Je schrijft: voor opvoeders is liefde en geduld onmisbaar. Liefde sowieso en geduld ideaal gezien natuurlijk ook. Maar als je wat ongeduldig qua aard bent, sla je dan de plank mis als opvoeder? En hoe kun je daar dan een goede draai aan geven? Ik ben soms wat ongeduldig van aard, maar hou zielsveel van mijn twee meiden en ben hopelijk ook een hele lieve mama voor ze. In ieder geval doe ik alles wat in mijn vermogen ligt om dat te zijn, ook al maak ik fouten, zoals iedere ouder.

  • Hai Mylene,

   Dank voor je reactie!

   Als je goed leest in m’n blog zie je staan dat ik die plank zelf ook nog vaak genoeg missla 😉
   Dus nee, mij zul je niet horen zeggen dat je een slechtere opvoeder bent als je minder geduldig bent. Juist als je je daar bewust van bent, kun je er aan blijven werken! Je ziet steeds beter waar je valkuilen liggen en kunt dan jezelf als het ware steeds sneller vooraf ‘in de kraag grijpen’. Fouten maken doe ik ook nog elke dag. Wie niet?! Maar als je bereid bent om kritisch naar je handelen te blijven kijken, is volgens mij al de helft gewonnen.

   Ps. Als ik toch weer té ongeduldig ben geweest, praat ik daar over met mijn jongens. Ze mogen best weten dat ook ik fouten maak. Zo hou je de communicatie open en blijf je alert.
   Hoop dat je hier iets mee kunt!

   • Hoi Belinda,

    Ja klopt, dat heb ik gelezen en ik ben ook altijd heel blij met die eerlijkheid, voel ik me niet zo alleen:-). Nee, ik vind mezelf daarom ook geen slechte opvoeder, en ik kan ook heel geduldig zijn, maar dus ook heel ongeduldig. Ik voelde me ook niet aangevallen, maar wilde er toch even op ingaan.
    Als ik onredelijk ben geweest zeg ik sorry, leren zij tenslotte ook weer van. Maar hoe vaak ik denk: vanaf nu doe ik het echt anders, ga ik gewoon tot 10 tellen of me meer in haar verplaatsen. Het is mijn valkuil en ben me daar inderdaad van bewust. Fijn om te lezen dat ik dus best wel normaal ben!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>