Dit ben ik.
Woord voor woord.

Mijn naam is Belinda Fallaux (Amsterdam, 1968). Als driejarige leerde ik lezen. Letters werden woorden, woorden werden zinnen en zinnen werden op hun beurt verhalen. Ik proefde dat taal meer is dan alleen de letters uit het alfabet. Taal brengt emotie en gevoel over. Fascinerend vond ik dat. Zelf schrijven deed ik ook graag en ik bleek een natuurlijk taalgevoel te hebben.

Mensen
Later kwam daar nog een andere fascinatie bij: die voor mensen. In gesprekken zoek ik graag naar het verhaal áchter de persoon. Wat drijft iemand, wat is zijn of haar passie? Interesse in mensen heeft alles te maken met communicatie. Het kon dan ook niet anders dan dat ik vroeg of laat deze twee interesses zou verbinden.

Eigen bedrijf
Eind 2003 was het zover: ik startte mijn eigen bedrijf in tekstproducties. En inmiddels werk ik al ruim dertien jaar als freelance journalist en tekstschrijver. Prachtig werk, vind ik. Het blijft een heerlijke uitdaging om in gesprek te gaan met anderen en hun verhaal vervolgens zo goed mogelijk weer te geven. De onderwerpen waarover ik schrijf, zijn veelzijdig. Ouderschap, onderwijs, gezondheid en zorg hebben mijn speciale interesse, maar ik mag graag een uitstapje maken naar andere takken van sport.

Media
Inmiddels heb ik op freelance basis voor veel regionale en landelijke media geschreven. Ik werk zelfstandig en heb kantoor aan huis. En dat bevalt me uitstekend.

Nieuwsgierig geworden? U kunt mij op mijn woord geloven, maar beter nog: de proef op de som nemen. Laat mij uw verhaal vertellen!