Privacyverklaring Belinda Fallaux Tekstproducties
In deze privacyverklaring staat wat er gebeurt met de persoonsgegevens die ik van je ontvang als je mijn website www.belindafallaux.nl bezoekt, me mailt of op een andere manier contact met me opneemt. Ook lees je hoe je ze kunt aanpassen of laten verwijderen.

Ben je jonger dan 16 jaar?
Als je jonger bent dan 16 jaar bent, heb je toestemming van je ouders of wettelijke voogd nodig om mijn website, producten en diensten te gebruiken.

Welke persoonsgegevens verwerk ik?
Ik verwerk je persoonsgegevens zodra je contact met mij opneemt. Dat kan zijn doordat je reageert op een blog op mijn website, mij belt of e-mailt of mijn inhuurt als journalist of tekstschrijver. Dat betekent dat ik een of meer van de volgende persoonsgegevens van je verwerk:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP adres (geanonimiseerd)
  • Overige persoonsgegevens die je mij geeft, bijvoorbeeld in correspondentie en telefonisch

 

Als je mijn website bezoekt, verzamel ik ook informatie van je die niet persoonlijk is, zoals:

  • De naam van de browser die je gebruikt
  • Het besturingssysteem dat je gebruikt
  • De serviceprovider waarmee je internettoegang hebt

 

Waarom verwerk ik de persoonsgegevens?
Ik verwerk je persoonsgegevens om te kunnen bellen, te mailen of post toe te sturen. Ook gebruik ik ze om bezoekersgedrag te analyseren ter verbetering van mijn website.

Wat doe ik niet met je gegevens?
Ik verkoop je gegevens niet en geef ze niet door aan anderen. Ook gebruik ik ze niet om uitgebreide bezoekersprofielen samen te stellen of om besluiten te nemen op basis van geautomatiseerde verwerkingen. Dat wil zeggen dat ik geen gebruik maak van computerprogramma’s of –systemen waar geen mens meer aan te pas komt.

Met welke derde partijen deel ik je persoonsgegevens?
In principe ben ik de enige die toegang heeft tot je gegevens. Maar er zijn derde partijen die toegang hebben tot je gegevens of een deel daarvan. Dat is alleen het geval als de wet daartoe verplicht of als dat voor mij noodzakelijk is om mijn bedrijf goed te kunnen uitvoeren.

Het gaat om de volgende ‘derden’:

  • De websitehoster, voor de opslag van gegevens uit contactmogelijkheden
  • Google Analytics, voor de analyse van de gegevens van bezoekers van mijn website

 

Met deze partijen heb ik verwerkersovereenkomsten afgesloten.

  • Personen met wie ik samenwerk bij de uitvoering van mijn werkzaamheden

 

Wat doe ik met cookies?
Belinda Fallaux Tekstproducties gebruikt functionele en analytische cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Functionele cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld je voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Analytische cookies verzamelen informatie over het gedrag van bezoekers op een website.

Wat doe ik met Google Analytics?
De analytische cookies worden cookies om Google Analytics te kunnen gebruiken. Met die gegevens krijg ik inzicht in zaken als welke pagina’s het meest worden bezocht, hoe lang een bezoeker blijft en welke links worden aangeklikt. Dat maakt het mogelijk de website verder te verbeteren en meer informatie te bieden die de bezoekers graag lezen. Die informatie wordt door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten en verwerkt in rapporten over het functioneren van de website. Hier vind je meer informatie over het privacybeleid van Google Analytics.

Dit verzamelen van gegevens gebeurt op een privacy-vriendelijke manier; het unieke klantgedeelte van het IP-adres heb ik geanonimiseerd, ‘gegevens delen’ is uitgezet, en ik maak geen gebruik van een combinatie van andere Google-diensten met Google Analytics. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Hier heb ik geen invloed op.

Hoe lang bewaar ik je persoonsgegevens?
Ik bewaar je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor ik je gegevens verzamel.
Oftewel:

  • Ben je klant of klant geweest? Dan bewaar ik je persoonsgegevens zeven jaar omdat ik wettelijk verplicht mijn administratie, inclusief facturen met adresgegevens, zeven jaar te bewaren.
  • Hebben we om een andere reden zakelijk contact? Dan hangt het van de reden van dit zakelijk contact af hoe lang ik je gegevens bewaar. Wil je daar meer over weten, dan vertel ik je wat ik in jouw specifieke geval welke gegevens ik van je heb en wat ik ermee doe.

 

Hoe beveilig ik persoonsgegevens?
Belinda Fallaux Tekstproducties neemt de bescherming van je gegevens serieus en heeft passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Deze website maakt gebruik van een betrouwbaar SSL-certificaat waardoor alle informatie beveiligd wordt verstuurd. Een SSL-verbinding kun je herkennen aan het slotje en het woord ‘veilig’ voor de url (dit is nog onder constructie voor deze website). Als je het idee hebt dat je gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met info@belindafallaux.nl

Wil je je gegevens inzien, aanpassen of verwijderen?
Natuurlijk kun je je persoonsgegevens inzien, corrigeren of (laten) verwijderen.
Neem contact met me op als je andere gegevens wilt aanpassen. Ik reageer uiterlijk binnen vier weken op je verzoek.
Heb je een klacht, dan kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.
Heb je tips, vragen of andere feedback?

Neem contact op met:
Belinda Fallaux, info@belindafallaux.nl